tmalinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulonsiirtoliittovaltio

Tulonsiirtounioni tulee - oletko valmis?

Viime viikkoina on esitetty kaksi merkittävää puheenvuoroa euroalueen tulevaisuudesta, mitkä suomalainen lehdistö on ohittanut lähes täysin. Ensimmäinen oli Saksan varakanslerin, SDP:n puheenjohtajan Sigmar Gabrielin haastattelu Der Spiegel -lehdessä ja toinen Ranskan presidenttiehdokkaan, Emmanuel Macronin Humboldtin yliopistossa pitämä puhe. Näistä tekee merkittävät se, että kyseiset herrat saattavat nousta maidensa johtoon tämän vuoden aikana. Mitä he sitten ehdottivat?

Kuinka liittovaltio kustannetaan?

Monet ovat havainneet EU:ssa joitakin pieniä ongelmia. Useimmat taloustieteilijät ovat nähneet asian, unionin ja euron toiminta tehostuu entisestään mikäli muodostetaan liittovaltio ja tulonsiirtounioni USA tapaan. Ongelmana on rahoitus. Kokoomuksen kanta on ettei palkkaverotusta voi enää kiristää. Pakko myöntää että 20 miljardin kerääminen palkkatuloista vuosittain tuplaisi veroprosentin jokaiselle palkansaajalla. Se voisi aiheuttaa kannustin ongelmia.

Junckerin nimitys – ‘lisää Eurooppaa’ ja brittien EU-ero?

Jean Claude Junckerin valinta Euroopan unionin komission seuraavaksi puheenjohtajaksi tulee työntämään Iso-Britannian EU-eron partaalle. Samanaikaisesti jäsenmaat ovat menettäneet uskonsa epäonnistuneeseen säästöpolitiikkaan, mutta uudet elvytystoimet vaatisivat liittovaltioelementtien syventämistä olemassaolevien talouskurisopimusten johdosta.

 

Seuraavaksi maksat kriisimaiden työttömyyskorvaukset

Eurokriisin ja liittovaltiokehityksen seuraavana askeleena on siirtyä valtionvelkojen ja pankkien riskien yhteisvastuullistamisen jälkeen maiden välisiin suoriin tulonsiirtoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hyvin – tai vähiten huonoiten – pärjäävistä maista lähetetään riihikuivaa huonoimmin pärjääviin maihin.

Eurokriisin ratkaisu: budjeteista vai keskuspankista?

Euroalueen inflaatio on aivan liian alhainen. Toistaiseksi EKP ei ole halunnut yrittää ratkaista tätä ongelmaa, sillä sen työkalupakin pohja paistaa. Jäljellä on vain vasara. 

 

"Perusänkyrä" ehdolle mepiksi - annoin suostumuksen!

Tänään on ystävänpäiväVoiton nimipäivä.  14022014.  Tasan 100 päivää EU-parlamenttivaaleihin.

Annoin tänään suostumukseni EU-vaaliehdokkaaksi. Pyyntöjä ja kannustusta on tullut paljon ympäri maan. En löytänyt syytä kieltäytyä. Perussuomalaisten lista sai nimeni. Tahdon mepiksi!

Olen 63 vuotias. Kansanedustajana olin 24 vuotta. Ministerinä runsaat kolme vuotta, 1160 päivää. Terveys ja kunto ok. Työkyky ja -into oman arvioni mukaan vahva.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä