*

tmalinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan pankit

Miksi Deutsche voi olla uusi Lehman

Linkki alkuperäiseen kirjoitukseen (4.10.): http://gnseconomics.com/2016/10/04/miksi-deutsche-voi-olla-uusi-lehman/

Deutsche Bankin (DB) ongelmat ovat viime päivät olleet maailman talousmedian huulilla. Sitä on verrattu Lehman Brothersin (LB) konkurssin vuoden 2008 syksyllä aiheuttamaan shokkiin, joka aktivoi maailmanlaajuisen finanssikriisin täyteen paloonsa. Voisiko DB:n tilanne käynnistää uuden globaalin finanssikriisin?

Kuinka pankit kompastelevat kapitalismin uhreina

Pankkiosakkeiden arvot olivat jo vuosia laskeneet, vaikka samalla osinkotuotot olivat nousseet. Välillä jotkin poliittiset päätökset ja keskuspankkien toimet olivat parantaneet kursseja, mutta vaikutukset olivat aina olleet lyhytkestoisia, ja pankit alkoivat yksi toisensa jälkeen olla romahduksen partaalla. Tämä herätti huolta myös Pikku-Mustan yliopistossa.

Rujot eurooppalaiset pankit uhkaavat ajautua uuteen kriisiin

Rujot eurooppalaiset pankit uhkaavat uudella kriisillä

*

Viime torstain nikkauksen jälkeen Yhdysvaltain kaikki kolme keskeistä indeksiä ovat punaisella, vuosisaldo on: http://money.cnn.com/data/markets/dow/

DOW alas -8,33%, S & P 500 alas -8,77 % ja lättynä Nasdaq alas -13,38 %.

US markkinat huilasivat eilen, Presidents` Day, mutta tänään jatkuu peli..

*

Keskuspankit

Annetaan pankkien kaatua

Onko tässä enää mitään järkeä?

   Onko Suomen kansan mielipiteellä edes väliä? Näyttää siltä, että asiat ovat jo ennalta päätetty. Jos hallitus on tukiaisten puolella, se ei tarkoita kuitenkaan sitä kansalaisten olevan samaa mieltä, vaikka ns. edustaisi kansaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä