tmalinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ayliike

Työntekijöillä on oikeus puolustaa oikeuksiaan

Hallitus on heikentämässä työntekijän työsuhdeturvaa alle 20 työntekijän yrityksissä. Mielestäni muutostoimet pitäisivät olla pikemminkin työsuhdeturvaa parantavia, kuin mitä hallitus nyt ajaa. Ei ole luotettavaa selvitystä siitä, että tällaiset yritykset palkkaisivat lisää työntekijöitä, jos irtisanomissuojaa heikennettäisiin. Voidaan siten kysyä, mihin lainmuutoksella ihan oikeasti pyritään.

Ammattiyhdistysmafia halventaa länsimaista demokratiaa

Vaikka SAK:n järjestämä mielenilmaus ja poliittinen lakko järjestettiinkin pääasiassa SAK:n epätoivoiseksi voimannäytteeksi, myös aktiivimallin kritisoiminen saattoi olla pieni osasyy tämänpäiväiselle näytökselle Senaatintorilla. On käsittämätöntä, miten ay-liike vaikuttaa tai ainakin yrittää vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon panemalla demokratiaa halvalla.

 

Perustulo ja ay liike

Vasemmistoliitto ajaa voimakkaasti perustuloa kun taas Antti Rinne totesi ettei hän tarvitse perustuloa. Ymmärrän kumpaakin näkemystä. Jos en tienaa euroakaan, perustulo kuulostaa hyvältä. Reilu viiden tonnin kuukausipalkka taas riittää hyvin eikä vajaan tonnin lisätuloa tarvitse.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä