*

tmalinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Aleksander Stubb

Perussuomalaisten harha

Olen muutaman päivän aikana yrittänyt vääntää rautalangasta muutamille vielä perusuomalaisissa oleville poliitikkokavereilleni sitä tosiasiaa, että heidän edustamansa puolue tekee kuolemaa. Monet heistä luulevat sitä, että perussuomalaiset nousee vielä nykyisestä alle yhdeksän prosentin kannatuslukemista edes 2015 tasolle. Ja saisivat takaisin noin 40 kansanedustajaa eduskuntaan.

 

Murska-arvio kriisin hoidosta: Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on arvioinut murskaavasti Komission tapaa hoitaa Kreikan kriisiä (KL 16.11.). Komission virheet näkyvät kyvyttömyydessä priorisoida eri toimia eikä sopeutusohjelmassa ole ollut laajempaa strategiaa Kreikan pelastamiseksi vaikka sopeutusohjelmien arvo on ollut 368 miljardia. Vaikka pientä kehitystä on näkyvissä, ei näkyvissä ole paluuta normaaliin tilaan. Kreikalla on velkaa yli 300 miljardia euroa, joita se tuskin pystyy maksamaan takaisin.

Alex Stubb pysykööt lestissään – kansa ei halua Natoon!

Entinen pätkäpääministeri Alexander Stubb laukoo kummallisuuksia ja puuttuu muiden kolmansien asioihin |1 – on täysin Yhdysvaltain tulevan presidentin asia, miten hän operoi ja lievittää vastakkainasettelua itäiseen naapurimme, Venäjän kanssa.

Pareittain pölhöjä populisteja.

"Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti." Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen 2011 sanoi eräs politiikan tähdenlento ja suuri ajattelija.

 

Pölhöpopulistin mainetta pelkäämättä esitän, että Kreikassa ja Euroopassa ei mikään ole kunnossa.

 

Kreikassa nuorisotyöttömyys on yli 50% ja työttömyysluvut ovat pysyneet paikallaan 23 prosentin kohdalla.

Isänmaan etu, että Aleksander Stubb kokomuksen puheenjohtajaksi

Näissä oloissa, kun hallitustyön pitäisi pysyä ryhdissä ja koossa on isänmaan etu, että Stubb jatkaisi kokomuksen puheenjohtajana.

Hän on joukkue ja tiimityöskentelijä.

Hän ymmärtää, ettei vain kokoomus hallitse.

Hän on positiivinen neuvottelija.

Hän on tuttu edustava kasvo EU tantereella.

Tässä vain muutama adjektiivi.

 

Tilanteessa jossa kokomuksella ei olisi hallitusvastuuta, olisi ihan sama, vaikka Pekka Puupää olisi kokomuksen puheenjohtaja.

Kataisen kokomus, näin sen muistan.

Hjallis Harkimo  aloitti Aleksanteri Stubbin hiillostamisen ja kehui Kataista eilen illalla televisiossa,että Kataisen aikaan kokomus oli suurpuolue ja nyt Stubb on ajanut puolueen pohjamutiin.

Joo.o Katainen oli oivallinen päältäpäsmäri hän sai muut puolueet tanssimaan pillinsä mukaan. Oli säälittävää katsoa miten Urpilainen ja Arhinmäkikin joustamasta päästyä joustivat.

Suuria suunnitelmia kahdeksanvuoden ajan, mitään ei saatu valmiiksi. Matkasaarnaajan nuotilla Katainen kehui hallituksen saavutuksia. Siihen alkaa kohta uskoa itse kukanenkin, kun hyvin vakuutellaan.

Mietteitä nykypäivän politiikasta.

Missä tahansa muualla, Länsimaisissa demokratioissa Lenita Toivakan käyttäytyminen eduskunnassa olisi johtanut ministerin eroon mutta ei täällä Suomessa. Sen sijaan Toivakka myönsi julkisesti johtaneensa eduskuntaa harhaan ja pyysi käyttäytymistään anteeksi Ei voi muuta kuin ihmetellä nykyisiä politiikkoja ja heidän asiantuntemustaan siitä mitkä ovat heidän juridiset vastuunsa sekä valmistautumisensa aiheeseen johon varmasti tulisi olla vastaus valmiina. Kohua ei olisi tullut siinä mittakaavassa jollei Lenita Toivakka olisi syyttänyt Timo Harakkaa valehtelusta.

Kolumnisti Enbusken erehdys

Enbuskella on joskus mielenkiintoisia ja uudella tapaa asioita hahmottavia kirjoituksia, joskaan viime lauantain töräys Iltalehdessä ei valitettavasti lukeudu niihin. Kyseessä on tekijäänsä halventavalla matalamielisyydellä laadittu leimakirjoitus, joka ilmeisesti räjähti valloilleen kun Tuomas (oikeastaan Thomas) tajusi Alexander Stubbia kenties loukatun, vaikka häneen ei suoranaisesti viitattukaan.

Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti!

Viimeistään nyt presidentti Sauli Niinistön puheenvuoron jälkeen voidaan sanoa ääneen, että monikulttuurisuus ei ole pelkästään rikkautta.

Muutos syksystä on melkoinen. Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti, jos sanot arviosi ääneen.

Alexander Stubb vakuutteli viime syksynä, että "monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta". Samaa toistivat muut, jotka pitävät itseään suvaitsevina ja ovat omasta mielestään muita parempia ihmisiä.

„Meillä on suunnitelma, joka vie hyvään suuntaan“.

Kreikan valtiovarainministeri Efkleidis Tsakalotos (1) kävi juttelemassa Suomen valtionvelkojenhoitajan Alex Stubbin kanssa. Nämä kaksi talouden suurmimestä joivat kupposet kuumaa ja tulivat hymyilemään kameroille.

 

Tsakalotos sanoi YLEn mukaan: „En usko, että sitä riskiä enää on. Suunta kääntyi kesällä ja meillä on nyt suunnitelma siitä miten pääsemme kriisistä ulos“ ja toivoi, että: „Solidaarisuuden ja yhteistyön pitäisi olla eurooppalaisen yhteistyön peruskivet seuraavat vuodet“

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä